O nama

Istorija Prostorie započela je u 2010. godini dizajniranjem ojastučenog nameštaja kojim obogaćujemo iskustvo življenja u Vašoj kući. U našim proizvodnim pogonima susreću se znanje i tehnologija. Međutim, mi smo pre svega inspirisani svakodnevnim životom i vašim pričama, što se potom odražava u našem dizajnu.

Vizija
Vodi nas strast za kreiranjem kvalitetnog ojastučenog nameštaja koji obogaćuju vaš svakodnevni život. Iz tog razloga forma naših proizvoda prati njihovu funkciju, a estetiku smatramo osnovnom ljudskom potrebom. U tom procesu nismo zaboravili ni na razumne cene kako bi naši proizvodi bili dostupni što većem broju ljudi.

Poslovni ciljevi
Želimo ostvariti kvalitetan i dugoročan poslovni rast na etički, odgovoran i održiv način. Cilj nam je isticati te vrednosti kroz naše proizvode za dugoročno korišćenje. Dok istražujemo, dizajniramo, razvijamo proizvode i komuniciramo, na umu imamo iskustva naših korisnika. U Prostori-i, ljudi dizajniraju za ljude, istražuju, razmenjuju ideje i znanje kombinirajući tehnologiju i materijale – sve to kako bismo izrazili naše nasleđe i strast prema stvaranju dobrih proizvoda.

Filozofija
Oblikuje nas bogatstvo kontrasta - mediteranska senzibilnost i kontinentalna racionalnost susreću se u našem identitetu. Uživamo razmenjivati priče dok sedimo na toplim stenama uz more, u otvorenim prostorima, poslovnim salonima, planinskim kolibama, te osobito u dnevnim boravcima koji su prava osobna utočišta. Naši urbani prostori stanovanja često su mali i simbolično odražavaju sve prisutniji nedostatak vremena, iako smo iz toga naučili izvući maksimum i pronaći vreme za druženje s familijom i prijateljima. Jer, na kraju se ipak uvek sećamo gde smo tačno sedili i koliko smo udobno spavali u onim trenutcima kada su se dešavale naše lične priče. Sofe su „tableti“ naše osobne istorije. I zato je delite, za vreme sedenja i spavanja, jer i spavanje je važan deo življenja.
Send e-mail