• Send e-mail

Novosti na januarskim sajmovima objavljeno 2017-01-19

2016. godina bila je vrlo aktivna za prostoriu. Tačno 5 godina od prve probne proizvodnje u našoj fabrici u Sv. Križu Začretje sagradili smo novi proizvodni pogon isključivo za obradu drveta.
Bio je to logičan korak s obzirom na činjenicu da smo u protekloj godini naš portofolio obogatili proizvodima izrađenim isključivo od drveta.

Osim novih proizvoda i razvoja već poznatih, prostoria predstavlja novi katalog 2017 čiju umetničku direkciju i dizajn potpisuje Bilic_Muller studio. Štandovi na sajmovima Imm u Kölnu i Maison&Objet u Parizu odražavaju atmosferu kataloga uz korišćenje ilustracija inspirisanih prostoriinim proizvodima koje potpisuje Danijel Srdarev i tekstilnim instalacijama Ivane Zozoli.


Dodatno, na januarskim sajmovima predstavljamo novu kolekciju tkanina i koža. Zadržali smo tkanine koje su se u dosadašnjoj praksi pokazale dobrim, a takođe smo uveli mnogo novih za koje verujemo da će nam omogućiti izradu novih prekrasnih proizvoda za različite prostore. Kolekciju smo podelili u dve osnovne kategorije, Home i Contract, u kojima se nalaze tkanine prilagođene specifičnim zahtevima različitih projekata.

Novosti Imm Köln i Maison&Objet Pariz

Dobra stolica _ Numen/ForUse

Numen/For Use dizajnirali su za prostoriu još jednu vrlo važnu stolicu. Drvena stolica s mekim sedištem. Jednostavna i draga.

„Tradicionalnu tipologiju drvene stolice s rukonaslonima reinterpretirali smo karakterističnim “lomom” geometrije prednjih nogu. Zaobljena geometrija tokarenih rukonaslona i naslona ogleda se u jastucima oblika sočiva. Primarno funkcionalni spoj nogu i poprečnih prečki sedišta ostavili smo geometrijski egzaktnim. Spojeve naslona i rukonaslona, koje korisnik neposredno taktilno doživljava, oblikovali smo prema načelima organskog pretapanja volumena. Upravo ti kontrasti “mekih” i “tvrdih” elemenata i spojeva čine karakteristični formalni jezik Dobre.“ Numen/ForUse

Dobra stolica će biti dostupna u natur i light hrastu, ili hrastu u crnoj boji s velikim brojem tkanina ili koža za tapaciranje sedišta.Monk stolice i fotelje _ Grupa
Porodici Monk stolica i foteljica udahnut je novi uzbudljivi život kreiranjem metalnih baza u vidu skija ili sa 4 noge. S elegantnim metalnim bazama karakter Monk stolica i foteljica menja se i čini ih elegantnijima pa i prikladnijima za korišćenje u drugačijim vrstama prostora. Metalne baze biće dostupne u svim bojama iz prostoriinog kataloga.Novi razvoj Polygon Oblique fotelje_Numen/ForUse
Polygon fotelja doživjela je svoju evoluciju. Odlučili smo da je napravimo u livenoj peni što nam je omogućilo i neka poboljšanja oblika sedišta i naslona. Učinili smo je još uzbudljivijom, s oštrijim uglovima i dinamičnijom formom.
Oblique fotelje su sada takođe napravljene u livenoj peni, s poboljšanim kvalitetom sedenja i kompaktnijom i dinamičnijom formom.

Match modularna sofa_ Sanja Knezović
Već omiljena Match modularna garnitura obogaćena je novim modulima koji omogućavaju luksuznije kompozicije za veće prostore. Predstavljamo 2sed s rukonaslonom, ostrvo i tabure u većim dimenzijama. S tkaninama iz nove kolekcije, u pamuku ili vuni, verujemo da će ova sofa pronaći mnoge nove zaljubljenike.Rhomb stolica _ Simon Morasi Piperčić
Rhomb stolica osvojila je nagradu German Design Award za 2017. godinu. Kolekciji je pridružen sto u bojama iz palete namenjene za stolicu s pločom od Fenix NTMa ili u masivnom hrastu.